West-Friesland is een regio in het Noorden van Noord-Holland en is omsloten door de West-Friese omringdijk. Bezoek één van de historische steden zoals Hoorn, Schagen, Enkhuizen of Medemblik en geniet in april van de bollen- en tulpenvelden die de omgeving rijk is. 

Een aanrader is de historische driehoek: Hoorn, Medemblik, Enkhuizen. Vanuit Hoorn pak je de stoomtram naar Medemblik, vanaf Medemblik ga je met de boot naar Enkhuizen en ten slotte pak je de trein weer naar Hoorn.

Medemblik

Medemblik is de oudste stad van West-Friesland. Het is een echte havenstad met maar liefst drie grote havens midden in het centrum. Hier liggen historische schepen en moderne jachten naast elkaar. 

Hioorn

Hoorn is de hoofdstad van de regio West-Friesland. Net zoals in Enkhuizen vind je hier veel invloeden uit de voormalige VOC tijd. Bezoek hier het West-Friese museum, ga shoppen of geniet van een wandeling langs de haven. 

Enkhuizen

De stad Enkhuizen staat bekend als haringstad dankzij zijn verleden aan de haringvisserij. Bezoek hier het Zuiderzeemuseum en geniet van de historische binnenstad.